КЛАСНИ ИНИЦИАТИВИ,  ГОРСКО УЧИЛИЩЕ, ЕКСКУРЗИИ

Ваканция в Банско, април, 2107

Фотогалерия ТУК

или "клик" върху снимката:

Пътуващо сандъче с книжки на гости в 4 'д" клас!

Участието ни в благотворителен Коледен базар'2016 в училище. С благодарност към деца и родители, които съдействаха, за да подредим щанд с красиви подаръци, картички, сувенири! Предадохме събраната сума в подкрепа на нуждаещи се семейства от нашето училище.
Г-жа Иванова

22 април - Ден на Земята

Обещахме, че ще я пазим чиста!

 
Публикувани са 59 избрани снимки във фотоалбум, с кратък коментар към тях, в профила ми в Picasaweb. Снимките могат да се теглят. Да се кликне върху снимката по-долу, за да се разгледа албума. Благодаря!
Г-жа Иванова
БЛАГОДАРЯ НА ВАС,РОДИТЕЛИ, ЗА ОКАЗАНОТО ДОВЕРИЕ КЪМ МЕН! БЛАГОДАРЯ НА ВАС, ДЕЦА, ЧЕ БЯХТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ТУРИСТИ, ПОЧИВАЩИ, ПРИЯТЕЛИ, ПЛУВЦИ!
г-жа ИВАНОВА

 

С благодарност към родителите за тяхната подкрепа при участието ни в Коледния благотворителен базар' 2015!

Събраната сума за благотворителност от нашия клас е:

 186 лева.

Ние, децата от 3 "д" клас, създадохме Класна библиотека, имаме си библиотекарки, кът за четене, отбелязохме Читателската седмица с четене на любими моменти от книжките.

Във връзка с нашето активно участие в акцията за събиране на капачки, заедно с други класове от нашето училище, получихме Благодарствен адрес от организаторите на акцията

 "Идея в действие".

Акция "КАПАЧКО" ("Идея в действие") Линк: ideainaction.net/

Помагаме на децата в неравностойно положение!

Декември 2015 г. 

Да споделим!
В четвъртък имахме гости от Финландия. Семейството на учител Хейки Дамски от партньорското училище в град Еспоо беше на почивка в Бургас. В нашия клас посетиха час по руски език. Госпожа Иванова и пом. директор Гергова разведоха гостите, за да разгледат нашето училище. Разбрахме, че много са го харесали. Хапнахме вкусен финландски шоколад. Разгледахме албум със снимки от училището в гр. Еспоо, близо до Хелзинки.


 

Дея и Ива са съвсем малко напред, но все пак - победители в КласДоджо през септември и октомври! Всички вие, мили деца, заслужавате похвала за старание и отговoрност!

 Г-жа Иванова 

ФОТОГАЛЕРИЯ

ГОРСКО УЧИЛИЩЕ - ЕКО-ХОТЕЛ "ЗДРАВЕЦ", ПАРК "РОДОПИ"

За да се разгледат снимките в албума, да се кликне ТУК в сайта Пикаса Уеб или върху снимката по-долу!

ПО СЛУЧАЙ 109 ГОДИШНИНАТА НА УЧИЛИЩЕТО И ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ГОСТИ НА НАШИЯ КЛАС БЯХА ДЕЦАТА ОТ ПРЕДУЧИЛИЩНА ГРУПА КЪМ ОУ "СВ. КНЯЗ БОРИС I", ГОСПОЖА КАТЯ КРЪСТЕВА, РОДИТЕЛИТЕ, УЧЕНИЦИ ОТ 4 А КЛАС, ГОСПОЖА СТОЕВА, ГОСПОЖА ДАНДАНОВА И ГОСПОЖА ГЪЛЪБОВА. ПРЕДСТАВИХМЕ ЗНАНИЯ ЗА БУРГАС И НАШЕТО УЧИЛИЩЕ В УРОК НА ТЕМА "МОЯТ ГРАД, МОЕТО УЧИЛИЩЕ". РАБОТИХМЕ С ПРОГРАМАТА ЕНВИЖЪН, ПОМОГНАХМЕ НА ДЕЦАТА ОТ ГРАДИНАТА И 4 КЛАС ДА ИЗБЕРАТ ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ С БЕЗЖИЧНИТЕ МИШКИ. РЕЗУЛАТАТЪТ НИ БЕШЕ 93 %. ЗАБАВЛЯВАХМЕ СЕ!

ФОТОГАЛЕРИЯ:

ЗА ДА СЕ РАЗГЛЕДАТ СНИМКИТЕ, ДА СЕ ПОСЕТИ ТОЗИ ЛИНК:

plus.google.com/photos/108797376952985027859/albums/6141074737780000497?banner=pwa

На 19 март децата бяха поканени от "Екопак" АД да се запознаят с правилата на разделното събиране на отпадъци. Те гледаха 3D образователен филм в специален автобус, участваха в с гласуване в Еко игра и получиха семена от градинското цвете "латинка", за да го  засадят и да положат грижи. 

НА КОЛЕДНА ДИСКОТЕКА 2014 Г.

 

 

Иновативен начин за провеждане на мениджмънт на класа:

От следващата седмица ще използваме специална онлайн платформа за мениджмънт на класа. Това ще се случва  в сайта  www.classdojo.com/ , разработен само за учители, родители и ученици. В него съм направила регистрация на нашия клас. За стимулиране на децата съм въвела критерии, свързани с всекидневната ни работа в училище. С положителните резултати всяко дете постига точки и заслужава награда. Има и критерии за подобряване, т.е. ако децата не успяват с дадени задачи. С тези критерии се отнемат точки. Целта е да се постигне желание за по-добри резултати. За сега достъп ще имаме само аз и децата, докато осъзнаят каква е целта. В следващ период ще поканя и родители, които желаят, със специален код за влизане в системата. Сега сме в пробен период. Ще използвам лаптоп, проектор, интернет в класната стая. 

Г-жа Елисавета Иванова

Регистрацията и критериите: 

Доджо грамоти за месец март! Браво!

 

04.02.2015 г. Валери Иванов - 239 точки

23.12.2014 г. - Ясен Огнянов - 197 точки

КласДоджо победители - 26.11.2014 г.

Участие на децата от 2. "д" клас в проект 

"Рисувам моя Бургас в цветове"

    Благодарение на Ръководството на ОУ "Св. княз Борис I", което насочи вниманието към предложението на Обществен дарителски фонд - област Бургас, беше разработен проект и представен пред ОДФ за обсъждане и защита от г-жа Нели Бакърджиева, възпитател (ПИГ 3 клас).  Проектът бе одобрен и финансиран от Мастерхаус - "Бошнаков ООД". Като цел на проекта е заложена идеята група ученици да нарисуват забележителни места в родния град чрез пътуващ пленер. Планирани  са няколко важни задачи за изпълнение. Заедно с организирането на пътуване и придвижване на децата до забележителни места в града и района, е предвидено изработване на тениски с логото на ОДФ и Мастерхаус, осигуряване  на материали за рисуване, изработване на брошура с рисунките на децата, отразяване на събитието от медии, в училищен и класни сайтове и др. По време на рисуване на открито са осигурени походни столчета с логото на Мастерхаус. Поканени са и родители да присъстват в пътуващия пленер. Проектът ще завърши с Изложба , посветена на Деня на Бургас. На посочения по-долу линк може да се посети уебсайта на Обществен дарителски фонд - област Бургас:
 
 
 
 
ФОТОГАЛЕРИЯ: Т У К
 
 
 
 
 
 

Статии за събитието в бургаски електронни медии:

 
 

ЕКСКУРЗИЯ  до град Варна, 29.04.2014 г.

(клик върху снимката към галерията в Пикаса уеб)

На зимна почивка и ски училище с Дея и Мариелка:

в Хотел "Феста-Чамкория", к. к-с Боровец: линк: www.festachamkoria.com/?hm=1
 
Малка част от нашия фотоалбум:
 
 

В петък, 7 март, децата са изработили картички, послучай 8 март - Ден на жената и майката. Благодаря ви за изненадата и думите за поздравления, мили деца!

През следващите седмици децата ще се постараят да пишат красиво и четливо. 

Сдружение "Усмивка" и педагогическият съветник в ОУ "Св. княз Борис I" организираха среща-дискусия на учениците от I "д" клас

 с д-р Янакиева и г-жа Елица Карагъозова от РЗИ - ПБПЗ на тема: "Устната хигиена и как да поддържаме зъбките си чисти и бели".

НАШИЯТ ЗЕЛЕН КЪТ

С благодарност към родителите!!!

 
 
 

На посещение на анимационния филм "Снежната кралица"

в Културен център "Морско казино" по случай Седмицата на анимационното кино

15.11.2013 г.